Počet položek: 0 0,- CZK

Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace?

Potřebujete koupit nový venkovní zahradní nábytek do restaurační zahrádky a nevíte jaký zahradní nábytek vybrat? Zahradní nábytek pro gastro účely má svá specifika a liší se o od běžného zahradního nábytku.

Zahradní nábytek se vyrábí z několika základních materiálů, jedná se o zahradní nábytek plastový, kovový, z masivního dřeva, kombinace kovu a dřeva, ratanový nábytek.

U venkovního nábytku pro gastro (Horeca) účely je důležité, aby židle, křesla a stoly venkovní zahrádky a posezení splňovaly specifické požadavky, které plynou ze zvýšené zátěže a opotřebení.

Zahradní gastro nábytek musí splňovat zejména tyto požadavky:

1. Pevnost a dostatečná nosnost - běžné zahradní židle pro domácí použití mají nosnost pouze do 100 kg a i to je u některých laciných židle a křesílek diskutabilní. Pro gastro využití je ideální nosnost žídlí a křesel min 120 kg a nejlépe 200 kg.

2. Odolnost proti oděru a opotřebení - nábytek musí snášet vysoké zatížení a opotřebení, proto musí být vyroben z kvalitních materiálů, které něco vydrží. 

3. Snadná údržba - venkovní nábytek se musí snadno udržovat, nejlépe jen otřít vlhkým hadrem. V tomto směru je velmi praktický plastový nábytek a méně již dřevěný nábytek z masivu.

4. Stohovatelnost, skladnost a hmotnost - pro gastro účely je vhodné, když jsou židle a křesla stohovatelné a celkové když je nábytek lehký. Musíte počítat s tím, že obsluha restaurace bude muset často manipulovat s tímto zahradnim nábytkem. Také potřebujete, aby nezabral příliš mnoho místa při uskladnění v zimě. 

5. Odolnost proti povětrnostním vlivům - pro venkovní zahrádky a posezení používejte pouze nábytek pro venkovní použití, nikdy ne běžný interiérový nábytek. Zahradní nábytek musí být totiž odolný proti povětrnostním vlivům, vlhkosti a UV záření. 

6. Venkovní nábytek by měl odpovídat designu restaurace - nábytek na Vaší venkovní zahrádce by měl ladit s designem a konceptem Vaší restaurace. Do moderní restaurace není vhodné použít na venkovní posezení dřevěné lavice a stoly, které ale najdou využití zase v rustikální hospodě. Nebo dalším nevhodným příkladem je, když máte krásný poměrně nový vyladěný interiér restaurace a na venkovní zahrádku dáte stará nebo obyčejná plastová křesla a stoly.

7. Účelnost a odpovídající rozměry - při výběru zahradního nábytku byste měli také brát ohled na to, jak velkou plochu pro venkovní posezení. Hosty můžete snadno otrávit tím, když budou sice sedět v nových krásných křeslech, ale namačkáni na sebe jako sardinky. Pokud nemáte dostatek místa, využijte místo robustních křesel raději lehké a vzdušné plastové židle nebo křesílka.

Jako gastro venkovní nábytek je nejvhodnější kovový a plastový zahradní nábytek, nebo pak nábytek z kombinace kovu a dřeva a jako luxusnější varianta nábytek z umělého ratanu.

Z kovového nábytku je úplně nejlepší hliníkový zahradní nábytek, který je téměř úplně bezúdržbový, nerezne, je celkem lehký a odolný s vysokou nosností a zároveň vypadá pěkně a luxusně.

Velmi vhodný, praktický je také plastový zahradní nábytek z lisované plastu v ratanovém designu od holandského výrobce Allibert nebo vysoce kvalitní plastový venkovní nábytek italské značky Nardi, u kterého je plast vyztušený příměsí skleněných vláken nebo je hliníková kostra s plastovým sedadlem a opěradlem či stolovou deskou. Nedoporučujeme obyčejný nábytek z měkkého tenkého plastu, který je určený pro domácí použití a i tam se poměrně snadno láme. To poslední, co potřebujete je, aby s nějakým robustnějším hostem praskla židle.

Dobrým řešením pro venkovní zahrádky jsou také venkovní žídle, křesla, lavice a stoly, kde základ tvoří ocelová nebo litinová kostra, na kterou jsou přišroubované dřevěné desky z masivu. Takovýto nábytek je robustní a opravdu něco vydrží. Zároveň vypadá stylově kombinace dřeva a kovu, a je tak designově vhodná do rustikální i klasické restaurace nebo hospody i jako posezení do vinárny. Tento nábytek je Vám bude sloužit velmi dlouho, i po letech ho můžete snadno opravit výměnou poškozených dřevěných desek, snadno také změníte vzhled přelakováním nebo natěrem jinou barvou. Ve srování s celodřevěným nábytkem z masivu není tak náročný na údržbu, není tak těžký a lépe se s ním manipuluje, dá se případně rozložit.

Luxusnějším venkovním nábytkem je pak zahradní nábytek z umělého ratanu. Základ tvoří hliníková kostra, která je opletena umělými ratanovým vlákny, což se stále provádí ručně není to nic lehkého. Tomu odpovídá i vyšší cena takového ratanového nábytku. Zase ale vypadá krásně a luxusně a na pohled přivodí atmosféru vzdálených krajů. Kvalitní nábytek z umělého ratanu má vysokou odolnost a dlouhou životnost a poměrně snadno se i udržuje. Jedná se o vhodné řešení například pro hotelové zahrady a terasy nebo jako posezení do penzionu či menší luxusní restaurace či kavárny.

 

 

Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868738 -
Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868739 -
Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868740 -
Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868741 -
Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868742 -
Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868743 -
Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868744 -
Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868745 -
Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868746 -
Jaký vybrat venkovní zahradní nábytek do restaurace? - 1868747 -

Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.   Další informace